STUDIO    PROJECTS    CONTACT

Study Pit

Calgary, CA

with Noel Heard, Livia Antalikova, Tyler Loewenhardt,

Georgia Houston, Joel Tobman, Lukas Armstrong

2006

Study Pit achieves the revitalization of an existing interior courtyard at the University of Calgary through the addition of a single abstract object. The Study Pit provides maximum flexibility for sitting, studying, lunching, lounging, learning, meeting and sleeping.

In order to minimize construction disturbance the Study Pit was created from 30 foam elements manufactured off-site, the size of which was determined by the largest access door to the faculty. The elements were then fit into place and bonded together. In the last step a seamless waterproof coating was applied providing an exceedingly durable and surprisingly comfortable finish.

single object

 

existing courtyard